Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elhunyt Toshi Seeger

 

 

Toshi Aline Ohta Seeger
Születési idő: Július 1, 1922
München (München)
Bavaria (Bayern), Németország
Halál: Július 9, 2013
Jeladó
Dutchess County
New York, USA

Született Münchenben, Németországban 1922-ben, hogy egy amerikai anya és egy japán apa, Toshi Seeger, szerető felesége Pete Seeger, békésen halt meg otthon évesen 91. 9-én 2013.

Toshi anyja szülte július 1, 1922 utazás közben Németországban. Belépett az ország hat hónapos korban, és költözött az anyjával, Virginia Harper Berry Washington DC és az apa, Takashi Ueda Ohta a Shikoku, Japán. Élt Greenwich Village és a Woodstock New York-ban az 1920-as, 30-as, és a 40-es. A szülei és a féltestvére Aline Dixon része volt a színház közösség és ő nőtt fel körülvéve a művészet és a színház.

Toshi részt vett a Little Red School House New York-i, és végzett a High School of Music and Art 1940-ben. Ő volt a közösség önkéntes, fesztivál szervező, író, filmrendező, road menedzser, fazekas, szerető anya, nagymama, nagy nagymama és nagynéni. Találkozott férje, népdalénekes és aktivista, Pete Seeger 1939-ben. Házasodtak össze New Yorkban 1943-ban, míg Pete volt szabadságon a hadsereg.

Toshi elhunyt tizenegy nap félénk a 70. házassági évfordulóját. Toshi és Pete partnerek voltak, minden értelemben. Ők együtt a mindent épület a faházban és szervezése fesztiválok nagy és kicsi.

Ezt az tette lehetővé csak Toshi fáradhatatlan munka, a kreatív elme és aprólékos szervezési készség.

Toshi szolgált a New York-i Állami Tanács, a Művészetek és vonult Dr. Martin Luther King Selma a Montgomery 1965-ben.

Toshi együttműködött Pete menedzsere Harold Leventhal több ezer projekteket. Ő és a férje vette a három éves gyerekek 17, 15 és 8 világszerte koncertezik, és hogy a területen felvételek és filmek 28 országban.

Az 1960-as években ő volt eszköze a korai években a Newport Folk Festival, és segített felfedezni bluesman Mississippi John Hurt.

Toshi volt képzetlen filmrendező. Ő együtt producere, rendezője, lövés és szerkesztett filmeket zenét minden régióban az ország és a világ. Sok filmje most a Library of Congress.

1965-ben, amikor a férje már nem volt tiltva az összes televízió, ő készített egy show a "Rainbow Quest" a Televízió. 2007-ben, 85 évesen, ő executive producere az Emmy-díjas dokumentumfilm, "Pete Seeger: The Power of Song".

Toshi társalapítója a Hudson folyó naszád Clearwater szervezeti és Clearwater Nagy Hudson River Revival. Ő kezdeményezte a dolgok, amelyeket csak ritkán kelt fesztivál az 1970-es és 1980-as években - mint például az újrahasznosítás, mozgássérültek számára és jelnyelvi tolmácsok.

Toshi emlékezni fognak rá együttérzés, odaadás okok, mint a matriarcha benne a család és a helyi közösség, valamint a főzés és a bonyolult szerves kerti.

Míg a Toshi munkáját a Pete nemzetközileg elismert, ő is nagyon érintett helyben. Beacon naszád Club éves fesztiválok -, és lehet látni minden évben tejszín saját éves eper fesztivál. Toshi kő leves volt, a mágnes hozta az embereket, hogy a Beacon vízparti amely végül megváltoztatta a városi szeméttelepre való Riverfront Park.

Tagja volt a Beacon Sloop Club, Southern Dutchess NAACP, ahonnan megkapta a Szabadság Díjat, Wespac, ahonnan megkapta a béke és a jog Award, The Dutchess Junction Firehouse Ladies segéd tápfeszültség, a közép-Hudson Progresszív Szövetségének és a Clearwater.

Toshi fog hiányozni mindenki, aki ismerte őt. Ő túlélte a férje, Pete, a fia, Daniel (Martha) A Topanga, CA, lánya, Mika (Joseph Bossom) Tiverton, RI és lánya Tinya a Beacon, NY. Is, nyolc unokája, Sonya Cramer, Rufus Cohen, Tao Rodriguez-Seeger, Cassandra Seeger, Kitama Cahill-Jackson, Moraya Degeare, Penny Bossom-Seeger és Isabelle Bossom-Seeger.

Dédunokája, Dio és Gabel Cramer és Liam Oulton. Ő is túlélte számos unokahúga és unokaöccse a Ohta, Dixon és Seeger oldalán a család.

Ő predeceased szülei, Virginia Berry és Takashi Ohta, a csecsemő fiát Peter Ohta Seeger, a bátyja Allen Homare Ohta, a nővére Aline Dixon és a testvér-in-law akit fel, mint a saját lánya, Penny Seeger.


Családi kapcsolatok:
Házastárs:
Pete Seeger (1919 - 2014)
 
Temetés:
Elhamvasztották, Ashes adott család vagy barát.

Készítette: Gena P.
Record ki: 12 július 2013
Keresse meg a Grave Memorial # 113707341
Toshi Aline <i> Ohta </ ​​i> Seeger
Felvette: Joseph Papalia
 
Toshi Aline <i> Ohta </ ​​i> Seeger
Felvette: Gena P.
 
Toshi Aline <i> Ohta </ ​​i> Seeger
Felvette: Gena P.
 
Jelenleg 3 további képek nem mutat ...
Kattintson ide az összes kép ...
Fotók lehet méretezni.
Kattints a képre a teljes mérethez.
 
http://www.clearwater.org/latest-news/remembering-toshi-seeger/

- Jeannie
Hozzáadott: február 16, 2014

- Evette Dingle-Smith
Hozzáadott: február 16, 2014

- RIP
Hozzáadott: február 10, 2014
Jelenleg 25 további megjegyzés nem mutat ...
Kattintson ide az összes jegyzet ...

www.clearwater.org/latest-news/remembering-toshi-seeger/

 

 

Toshi Seeger, Wife of Folk-Singing Legend, Dies at 91

__________________________________________________________________ ______________________________________________________________________

___________________________________________________________________