Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy levél megírása

sing-out--1973..jpg 

 

 

    Miután nem sikerült a gátakat ledönteni, egy addig nem várt lehetőség pottyant az ölembe. Egy olyan újság került a kezembe,amelyben Pete Seegernek volt egy rovata.Ez merész ötletet adott,miután kíírtam a Sing Out! folkmagazin levelezési címét. Vajon mi történne,ha írnék erre a címre és megkérném az újságot, hogy a mellékelt levelemet legyenek szívesek adják oda Pete Seegernek? Megírtam a levelet és nagy tudatlanságomban arra kértem Pete Seegert,hogy informáljon az öthúros banjoról. Nem voltam képben sem a műfajt sem Pete Seegert illetően. Nem tudhattam, hogy kapok-e választ egyáltalán? Feladtam a levelet és vártam az eredményt.

 

A folkmagazint csak átlapozni tudtam de nem állt módomban olvasgatni belőle. Nem is igazán tudtam pontosan azt, hogy mi is igazán a folk zene. Lapozgatás közben figyeltem fel arra, hogy Pete Seeger rovattal rendelkezik a kiadványban. Az itt látható fényképek természetesen nem az akkori magazinről készültek. Az,  hogy az újságban hanglemez legyen akkor még számomra teljesen meglepő dolog volt! Arra nem is gondoltam, hogy merészségnek számít-e az, hogy levelet küldök az Egyesült Államokba? Egyszerűen, mérlegelés nélkül elküldtem.

sing-out--73.-seeger-cikk..jpg

 

 

Miközben vártam az esetleges válasz megérkezésére- aminek igen kicsi volt a valószínűsége véleményem szerint,- sikerült egy újabb nagylemezhez jutnom amit felvehettem a magnómra. Ez is magas színvonalú volt és tovább mélyítette elkötelezett rajongásomat a dalok tartalma és az előadás hangulat miatt is. Behelyettesítem a magam életébe és szinte kivétel nélkül azonosulni tudtam a lelkületével.Komoly értéknek tartottam és szemléletében rokon léleknek éreztem a mondanivalóját azzal a látásmódban ami az én lelkemet megérintette. Alig vártam, hogy magam is előadjak hasonlókat.

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Abban azért egyáltalában nem voltam biztos, hogy valaha is válasz érkezik a levelemre. A dalok pedig lassan beivódtak a lelkembe és tudatos tanulás nélkül is rövidesen kívülről énekeltem őket együtt Pete Seegerrel.

 

 

                                                                                                

seeger-benzsoja.jpg

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________